TUFAN KALKAN VAKFI

BAKIŞ AÇIMIZ​

Atatürk devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruyarak, sorgulayan, üreten, çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, özgüveni yüksek bireyler yetiştirilmesini desteklemek için eğitim alanında öğrencilere çeşitli projeler ve burs olanakları sağlayan bir vakıf olarak kurumunuzun misyon ve değerlerine uygun bir bakış açısını benimsiyoruz:

Erişim ve Eşitlik:​​​

Eğitimin temel bir hak olduğu ve mali engellerin bir öğrencinin kaliteli eğitime erişimini sınırlamaması gerektiği inancını savunuyoruz. İmtiyazlardan yoksun ve özellikle kız öğrenciler dahil olmak üzere farklı geçmişlere sahip öğrencilere fırsatlar sağlamaya odaklanıyoruz.

Liyakat ve Başarı:​​

Olağanüstü akademik veya ders dışı başarılar sergileyen öğrencileri tanımaya ve ödüllendirmeye öncelik veriyoruz. Seçim sürecinde sıkı çalışmanın, özverinin ve yeteneğin önemini vurguluyoruz.

Güçlendirme ve Liderlik:​​

Eğitimin bireyleri ve toplulukları güçlendirme potansiyelinden yola çıkarak, liderlik nitelikleri gösteren ve kendi alanlarında olumlu değişim yaratma potansiyeline sahip öğrencileri destekliyoruz.

İnovasyon ve Araştırma:​

Bilimsel sorgulamayı, teknolojik gelişmeleri ve yaratıcılığı destekleyen burslar sağlayarak öğrencileri araştırma ve inovasyon tutkusu ile teşvik ediyoruz.

Geleceğe Hazır Olma:​

Eğitimin ve işgücünün gelişen doğasını kabul ederek, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik, sürdürülebilirlik, yapay zekâ ve girişimcilik gibi gelecekte büyüme potansiyeli yüksek alanları takip eden öğrencileri destekliyoruz.

Topluluk Katılımı:​

Burs alan öğrencileri topluma aktif katkıda bulunmaya teşvik ediyoruz.