1. Başvuru Dönemi:

Öğrencilerin burs başvurularını hazırlamak ve sunmak için yeterli zamana sahip olmalarını sağlamak için başvuru döneminin başlangıç ve bitiş tarihleri düzenli olarak duyurulmaktadır. 2024 – 2025 akademik yılı için başvurular 1-30 Haziran 2024 tarihleri arasında kabul edilmekte olup, özel durumları olan öğrenciler için akademik yıl boyunca da başvuru kabulü yapılabilmektedir.

Burs Başvuru Dönemi
Başvuruların Değerlendirilmesi ve Mülakat

1 Haziran – 30 Haziran 2024
1 Temmuz – 31 Temmuz 2024

Burs Başlangıç Tarihi

Eylül 2024

2. Uygunluk Kriterleri:

• Yüksek öğrenime, eğitime erişim konusunda mali engel yaşıyor olmak.
  • Olağanüstü akademik performansa sahip olmak.
  • Varsa daha önce bilim, teknoloji, mühendislik, matematik, sürdürülebilirlik, yapay zekâ, girişimcilik ve benzeri gibi gelecekte büyüme potansiyeli yüksek alanlara ilgi duyuyor olmak.
  • Ülkemize ve topluma faydalı olmayı hedef edinmiş olmak.

3. Başvuru Formu ve Talimatlar:

• Aşağıdaki linkten başvuru formunu indirip, doldurduktan sonra [email protected] adresimize ilgili diğer belgeler ile birlikte mail atmanızı rica ederiz.
Talep Edilecek Belgeler Burs Başvuru Formu Açık Rıza Metni
  • Başvuru sahipleri başvuru süreciyle ilgili açıklama veya yardım istemek için iletişim sayfamızda belirlenmiş telefon numarasından veya e-posta adresinden bizlere ulaşabilir.

4. Gerekli Belgeler:

• Eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu.
  • Akademik başarıları belgeleyen, transkript, karne, takdir, teşekkür türü belgeler.
    Mali ihtiyaçlarının olduğunu ispatlayan mümkünse resmî kurumlardan alınmış belgeler.
  • Vatandaşlık ve ikamet durumunu gösteren resmî kurumlardan alınmış belgeler.
  • Varsa daha önce bilim, teknoloji, mühendislik, matematik, sürdürülebilirlik, yapay zekâ, girişimcilik ve benzeri gibi gelecekte büyüme potansiyeli yüksek alanlarda katıldığı etkinlikleri veya başarılarını gösterir belgeler.
  • Varsa eğitim görmekte olduğu kurum veya öğretmenleri tarafından verilmiş tavsiye mektupları.
  • Varsa ülkemize ve topluma faydalı olmak adına, sosyal sorumluluk projelerine katılmış olduğunu gösterir belgeler.

5. Başvuru İnceleme ve Değerlendirme:

• Başvuru sahiplerinin başvuruları nitelikli bir komite tarafından dikkatle incelenecek ve değerlendirilecektir.
  • Başvuruların önceden belirlenmiş kriterlere göre puanlanması yapılır ve kısa listeye alınan adaylar için mülakatlar yapılmak üzere bir sonraki aşamaya geçilir.
  • Değerlendirme süreci adil ve tarafsız bir şekilde ve azami gizlilikle yürütülecektir.

6. Sonuçların Bildirilmesi:

• Burs sonuçları 25 Ağustos 2024 tarihinde, e-posta veya kişisel telefon görüşmesi yoluyla seçilen bursiyerlere bildirilir.
  • Seçilsin ya da seçilmesin tüm başvuru sahipleri başvurularının sonucu hakkında bilgilendirilecektir.

7. Ödüllendirme Süreci:

• Seçilen öğrencilere burs verme süreci ile ilgili detaylı bilgi verilecektir:
    Süre, miktar, ödeme takvimi ve öğrencilerin yerine getirmesi gereken şartlar ve yükümlülükler de dahil olmak üzere bursun hüküm ve koşulları her sene güncellenerek paylaşılacaktır.

8. Şeffaflık ve Gizlilik:

• Başvuru ve değerlendirme süreci şeffaflık, adalet ve gizlilik içinde yürütülür.
    Başvuru sahiplerinin kişisel bilgileri ve başvuru detayları güvenli bir şekilde ve gizlilik düzenlemelerine uygun olarak ele alınır.

9. Sürekli İletişim:

• Burs alanlar eğitim yolculukları boyunca vakıftan sürekli destek, rehberlik ve mentorluk programlarından faydalanacaktır.

10. Genel Koşullar:

• Burs başvuru döneminde “Lisans Bursu” başvuruları kabul edilir.
  • Bursların tamamı karşılıksızdır ve bir akademik yıl için geçerlidir.
  • Vakıf üniversitesi (tam burslu öğrenciler hariç), açık öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri burslarımızdan yararlanamaz.
  • Aynı aileden birden fazla kişiye aynı anda burs verilmez.
  • Burslar ekim-haziran ayları arasında (toplam 9 ay), ayın ilk haftası içerisinde ödenir.
  • Burs almaya başlayan öğrencilerin takip eden öğretim yılı için burs başvurusu yapmaları gerekmez. Bursun devam etmesi için yeni dönem başında talep edilen belgelerin beyanı (bursiyerlik koşullarının tamamının karşılanması halinde) yeterlidir. Ancak bursların devamı Dernek ve Vakıf gelirlerine bağlı olup Yönetim Kurulu kararı ile durdurulabilir.
  • Doğal afet, kaza, sağlık vb. durumlar nedeniyle bir öğretim yılında başarısız olan öğrencilerin burs ödemelerinin devamı Yönetim Kurulu kararına bağlıdır. Bu öğrencilerin yazılı olarak başvurmaları ve durumlarını belgelemeleri gerekir.
  • Öğrenim gördüğü ana daldan burs almaya hak kazanan ve çift ana dal öğrenimi gören öğrencilerin bursları ana daldan mezun oluncaya kadar devam eder. İkinci ana daldan burs almaya hak kazanan öğrencilerin bursları ise ana dalın eğitim süresine ilave edilecek en fazla bir yıl için daha geçerlidir.
  • Bursiyerler, öğrenimleri ile ilgili okul ve/veya bölüm değişikliği, geçici olarak yurt dışına çıkma, öğrenime devam edememe, adres, telefon, e-posta adresi vb. değişiklikleri en kısa sürede Dernek/Vakıf yönetimine bildirmek zorundadır.
  • Burslu öğrenciler, ara dönemde öğrenci belgesi ile not belgesi (transkript veya karne) ve yeni akademik dönem başında öğrenci belgesi (bir üst sınıfa geçtiğini gösterir şekilde), not belgesi (transkript veya karne) ve güncel adli sicil kayıtlarını [email protected] adresine iletmekle yükümlüdür. Söz konusu belgelerin belirtilen sürede vakfımıza iletilmemesi bursun kesilmesine neden olur.
  • Bursiyerler gerekli görülen hallerde burs başvuru formunda ve/veya beyan edilen belgelerdeki bilgilerin araştırılmasını ve kullanılmasını kabul eder. Bursiyerlik koşullarına aykırı hareket ettiği belirlenen öğrencilerin (eksik veya yanlış beyanda bulunan, talep edilen belgeleri zamanında beyan etmeyen, disiplin cezası alan, hüküm giyen) bursları kesilir ve gerekirse kendilerinden o tarihe kadar yapılan ödemeler yasal yollara başvurularak geri istenir.