BİZ KİMİZ?

ATK Vakfı ve Ahmet Tufan Kalkan kimdir?

AHMET TUFAN KALKAN

(1967-2020) MT Reklam A.Ş.
İstanbul

04.04.1967 yılında Amasya’da dünyaya gelmiştir. Doğduğu zaman Yeşilırmak nehri günlerce taştığı için doktoru adını Tufan koymuştur. Kalkan her şeyden önce emeğin gücüne inanmış ve bu uğurda mücadele vermiş bir sanayicidir. Kurucusu olduğu MT DISPLAYS’in temellerini, ortağı Ali Topçuoğlu ile birlikte, 1993 yılında, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde atmıştır. Verdiği emeğin karşılığını çok geçmeden almaya başlayan Kalkan, ilk üretim tesisini 1996 yılında Pendik’te açmıştır. 1999 yılında Almanya’ya ilk ihracatını gerçekleştirmiş ve aynı zamanda AR-GE çalışmalarını başlatmıştır. İlk markasını 2001 yılında SNAPPER adı ile piyasaya sürmüş, 2004 yılında Düzce Fabrikasının temellerini atmaya başlamıştır. Bir yıl sonra Düzce lokasyonunda üretime başlayan firma 2005 yılında Çayırova merkezli Genel Müdürlük binasına geçerek istihdam sağlamaya devam etmiştir. 2005 yılında ortağı Cem Erol ile Türkiye’de reklam sektörüne değer katan SDS Satış Destek Sistemleri A.Ş.’yi kurmuş, 10 şubesi ile tüm ülkeye hizmet vermiştir.

2014 yılında kurucusu olduğu iki firmanın da ortaklığı ile MT Plastech A.Ş.’nin yine Düzce’de temellerini atmış, bir dünya markası haline getirdiği PVC Foam üretim hatlarını yine dünya lideri olan Alman firması Simona AG ile birleştirerek, 2020 pandemi döneminde Türkiye’ye gelen değerli bir yabancı üretici yatırımına ortaklık imzası atmıştır.

Gönülden FB taraftarı olan Tufan Kalkan, 2002’den beri Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi, 2017’den beri TÜSİAD İş Adamları Derneği üyesiydi.

Ahmet Tufan Kalkan 1993 yılından günümüze kadar birçok alanda yüzlerce kişiye istihdam sağlamıştır. Başarılarını ve yapmış olduğu yardımları göz önünde gerçekleştirmeyi sevmediği gibi bu tutumun aslında hayatın her alanında var olması gereken bir görüş olarak savunmuştur. İnsana insan olduğu için değer vermiş, maddi ve manevi tanıdığı her insanın hayatına dokunmaya çalışmıştır.

İş ve özel hayatında, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığını özellikle Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu minnet ve saygıyı her fırsatta gerek sözleri gerekse yaşam tarzı ile tanıdığı herkese yansıtmış, yolunda devam eden 2 oğlunu da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı birer yurttaş olarak yetiştirmeye çalışmıştır. Hayatındaki her insana özel olduğunu vefası ile göstermiş ve yaşamı boyunca birçok insanın yüreğinde yer edinmiş, edinmeye devam edecektir.

Saygıyla anıyoruz…