Öğrencilere sunduğumuz eğitim burslarına bir tamamlayıcı olarak, uyguladığımız mentorluk programları vakfımız için çok değerlidir:

1. Programa genel bakış: Mentorluk programımızın amacı ve hedefleri, vakfımızın misyonuyla örtüşmektedir. Mentorluğun öğrenciler için eğitimlerine rehberlik ve mesleki gelişimlerine destek olabilecek faydaları mevcuttur.

2. Mentor seçimi: Program için mentorlarımızın seçiminde özellikle burs alanlara değerli rehberlik ve destek sağlayabilecek deneyimli profesyonellerle ve alanında en iyi uzmanlar ile çalışıyoruz.

3. Eşleştirme süreci: Uyumlu mentor-menti çiftleri sağlamak için bursiyer öğrencilerin ihtiyaçlarını, ilgi alanlarını ve hedeflerini bir değerlendirme sürecinden geçiriyoruz. Mentorluk ilişkilerinin etkinliğini en üst düzeye çıkaran kişiselleştirilmiş eşleştirme yaklaşımı ile karar veriyoruz.

4. Mentorluk programının süresi ve mentor-menti etkileşimlerinin sıklığı: Mentorluk süreci her bir bursiyer için burs süresi boyunca devam eder. Her bir akademik yıl boyunca düzenli olarak aylık toplantılar yapılır.

5. Mentorluk programının hedefleri ve odak alanları: Akademik rehberlik, kariyer gelişimi, kişisel gelişim ve bunların bir kombinasyonunu içermektedir. Her bir bursiyere özel hedefler belirlenir ve mentorluk yolculuğu için bir yol haritası oluşturulur.

6. Mentor-menti etkileşimleri için kullanılan iletişim kanallarını belirtin. Bursiyerin eğitim hayatına uyumlu olacak şekilde yüz yüze toplantılar, video görüşmeleri, telefon görüşmeleri, e-posta ve özel bir mentorluk platformunu üzerinden mentorlar ve mentiler arasında düzenli ve açık bir iletişim olmasına büyük önem verilmektedir.

7. Mentorluk programı kapsamındaki faaliyetler ve girişimler: Bire bir toplantılar, mesleki gelişim atölyeleri, ağ kurma etkinlikleri, işbaşı eğitim fırsatları ve sektörle ilgili etkinliklere katılım bu kapsamda yer alan faaliyetlerdir. Bu faaliyetler mentilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini ciddi oranda desteklemektedir.

8. Mentorlara verilen eğitimler: Burs alan öğrencilere etkin bir şekilde mentorluk yapabilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlamak üzere mentorlara eğitim verilmekte, bu kapsamda mentor oryantasyon oturumları düzenlenmekte, eğitim materyallerine ve ilgili kaynakların bulunduğu ağlara erişimi verilmektedir.

9. İzleme ve değerlendirme: Hem mentorlerden hem de mentilerden girdi toplamak üzere geri bildirim mekanizmaları kullanılmakta ve bu geri bildirimler zaman içinde programı iyileştirmek için değerlendirilmektedir.

Siz de vakfımız bünyesine burs alan öğrencilerimize mentorluk yapmak isterseniz aşağıdaki formu doldurarak vakfımıza başvuru yapabilirsiniz: