Staj olanaklarının mevcut olduğu sektör: Endüstriyel üretim, reklam sektöründe, reklam ve sergileme ürünlerinin üretimi, satış ve dağıtımı.

Süre: Lise öğrencileri için kış döneminde 9 aylık yarı zamanlı, üniversite öğrencileri için yaz döneminde, en az zorunlu süre olan 20 günlük veya gönüllü olması koşulu ile 3 aylık tam zamanlı staj olanaklarımız mevcuttur. Şirketin uygun görmesi halinde süre uzatılabilir.

Başvuru süreci, öğrencilerin staj fırsatlarına nasıl başvurabilecekleri konusunda açık talimatlar:

• Lisans öğrencilerine ayrılan staj kontenjanı sadece ATK Vakfı bursiyerlerine yöneliktir ve sadece yaz aylarında uygulanır.
  • ATK Vakfı bursiyerleri M.T Reklam şirketlerinde ayrılan staj kontenjanları için başvurusunu online yapabilmektedir. Başvuru ve şirket bilgileri e-posta ile bursiyerlere Mart ayı sonunda duyurulmaktadır.
  • Staj başvurularının değerlendirilmesi ATK Vakfı tarafından en geç Nisan ayı içerisinde tamamlanır.
  • Değerlendirme sonuçları Mayıs ayı içerisinde bursiyerlere ve şirketlere duyurulur.

Staj fırsatları için bölüm uygunluk kriterleri: Endüstri mühendisliği, makine mühendisliği ve benzeri mühendislik dalları, grafik tasarım, pazarlama, gibi çalışma alanları başta olmak üzere tüm bölümlerden, lise, lisans veya lisansüstü seviyede öğrenci olmak yeterlidir.

Aşağıdaki niteliklere sahip adaylara öncelik tanınır:

• Staj zorunluluğu olanlar.
  • Son sınıfta olup staj yükümlülüğünü henüz tamamlamamış öğrenciler.
  • Aynı sınıfta olup genel not ortalaması daha yüksek olan adaylar.
  • Şirket tercihleri ile örtüşen veya daha yakın olan adaylar.

Ücretlendirme: Lise öğrencileri devletin yasal prosedürleri çerçevesinde belirlediği ücrete tabidir. Üniversite öğrencileri ise 20 günlük zorunlu stajları boyunca herhangi bir ücrete tabi değillerdir.

Stajyerlerin kurumsal ortak şirketlerde geçirecekleri süre boyunca üstlenecekleri belirli rol ve sorumluluklar: Proje yönetimi, araştırma, veri analizi, pazarlama, grafik tasarım, yazılım geliştirme gibi alanlar başta olmak üzere tüm departmanlarda uygulamalı deneyim kazanabilecekleri görevler mevcuttur.

Eğitim ve mentorluk: İnsan Kaynakları departmanı tarafından, stajyerlere stajları sırasında her türlü eğitimi verecek ve mentorluk yapacak kişileri de içeren bir program organize edilir.

Avantajlar ve yan haklar: Şirket kaynaklarına erişim, ağ kurma fırsatları, mesleki gelişim programları veya gelecekte şirkette istihdam edilme olasılığı gibi stajyerlerin stajları sırasında alabilecekleri ek avantajlar mevcuttur.

Aşağıdaki sebeplerden dolayı staj iptal edilebilir:

• Geçerli bir mazereti olmaksızın staj yapmaktan vazgeçilmesi,
  • Staj yapılan işyerinin çalışma ve disiplin düzenine, iş güvenliği ile ilgili kurallara uyulmaması,
  • Staj süresi sona ermeden Vakfın ve şirketin onayını almaksızın stajdan vazgeçilmesi,

Stajı iptal edilen bursiyere bir daha staj imkânı tanınmaz, ancak geçerli bir mazereti olan bursiyer, bu durumu belgelerse, staj kontenjanları dahilinde değerlendirme hakkını korur.

Öğrencinin hak kazandığı stajdan vazgeçmesi halinde, açığa çıkan staj kontenjanının başka bir öğrenci tarafından kullanılmasına olanak sağlamak amacıyla en kısa sürede ATK Vakfı’na bilgi verilmesi gerekir.